The Holster Company is specialist in het vervaardigen van lederen scharenholsters, tondeuseholsters en aanverwante producten voor professionals zoals kappers- , trimmers, en barbers. Daarnaast hebben wij een eigen lederwarenlijn die zeer geschikt is als lifestyle collectie voor salon- en winkelverkoop.

Ergonomisch

Alle scharenholsters en tondeuseholsters zijn voor ze in het assortiment worden opgenomen uitvoerig getest door de professionals die ermee moeten werken. Omdat onze klanten steeds meer ergonomisch gaan werken en gebruik maken van draadloze tondeuses, hebben wij daarvoor speciaal de tondeuseholster® ontwikkeld. Zo heb je de tondeuse altijd bij de hand en is je kostbare gereedschap door het soepele leder beschermd tegen vallen en stoten.

Bij het ontwerp van onze scharenholsters hebben wij er rekening mee gehouden dat er lange scharen/chunkers met dikke schroeven in moeten passen. Alle scharenholsters zijn aan de onderkant te openen zodat eventuele haren er gemakkelijk uitgeblazen kunnen worden.

Duurzaam

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Onze lederen holsters gaan veel langer mee en de productie is beduidend minder milieubelastend dan die van kunstleer. Wij gebruiken alleen leder van Europese looierijen die het leder volgens de strengste Europese normen bewerken. Ook de metalen onderdelen van de holsters worden bij nederlandse leveranciers in bulk ingekocht om transporten zo veel mogelijk te beperken. Wij proberen indien mogelijk opvulmateriaal dat wij zelf ontvangen van onze leveranciers te hergebruiken en kopen alleen nieuw verpakkingsmateriaal in dat recyclebaar is. Bij onze productie worden alleen mechanische gereedschappen gebruikt. Op deze wijze hopen wij zo duurzaam mogelijk ons bedrijf te voeren.

Eigenzinnig & stoer

Onze holsters zijn hip, stoer en eigenzinnig. Wij kopiëren geen producten maar ontwikkelen onze eigen modellen naar behoefte vanuit de branche. Naast ergonomie en duurzaamheid vinden wij het belangrijk dat je je holster met plezier draagt omdat je hem gewoon mooi vind en hij prettig draagt.

Ons leder

Onze holsters zien er stoer en toch elegant uit en zijn gemaakt van een topkwaliteit full grain leder. Dit is het beste, sterkste en kostbaarste deel van de huid. Voor onze producten hebben wij gekozen voor verschillende soorten leder. Een gewaxte nubuck pull up leder in verschillende kleuren. Dit waxleder heeft een stoere robuuste uitstraling en dit geeft de holsters iets heel unieks mee. Het heeft een lichte vleug over zich waardoor de kleuren met het licht veranderen. Op deze holsters zie je nog heel duidelijk het leven van het dier terug.

Sinds kort hebben wij het zwarte waterafstotende (gehydrofobeerde) rundleder Hydro Nero in het assortiment. Dit leder is van binnen en buiten volledig waterafstotend en zeer krasvast. De Hydro Nero produkten kenmerken zich door hun strakke, stijlvolle diepzwarte uiterlijk.

Omdat wij onze holsters in eigen atelier vervaardigen en rechtstreeks via de webshop verkopen kunnen wij deze kwaliteitsproducten voor een uitermate scherpe prijs aanbieden.

Indien een artikel niet voorradig is maar er wel bij het product staat vermeld dat het na te bestellen is krijgt u van ons een bericht met de te verwachten levertijd. Meestal zal dit een paar dagen zijn aangezien wij de producten in ons eigen atelier vervaardigen.

Onze scharenholsters en tondeuseholsters zijn ontwikkeld door en in samenwerking met de professionals waar ze voor bedoeld zijn, wij zijn dan ook zeer benieuwd naar feedback van onze klanten en nemen die mee in het voortdurende proces van verbetering van onze producten en diensten.