Algemene gebruikstips


Scharenholster 5 scharen, 6 scharen, HC Black Armor 8 en GroomerXL 8:

Deze scharenholsters zijn eenvoudig te openen om de haren uit te blazen dmv de drukknopen aan de voor/onderkant van de holster. DRUKKNOPEN ZIJN IN HET BEGIN ALTIJD WAT MOEILIJKER TE OPENEN, WEES DAAROM VOORZICHTIG BIJ HET OPENEN EN FORCEER NIET! Blaas bij voorkeur de holster dagelijks even uit om vuilophoping te voorkomen.

Scharenholster HC Compact 4 scharen:

Om deze scharenholster open te maken en schoon te blazen maak je eerst de band los door de 2 drukknopen aan de achterkant los te maken. Haal de band er af door hem over de holster naar beneden te schuiven. Vervolgens maak je de 6 drukknopen aan de achterkant los waardoor de holster open vouwt. Nu kun je er makkelijk bij om hem te reinigen. Blaas bij voorkeur de holster dagelijks even uit om vuilophoping te voorkomen. De eerste paar keren zal het wat lastiger zijn om de holster weer dicht te maken, door het gebruik zal dit snel soepel gaan.Voor kappers die haarklemmen/clips gebruiken adviseren wij de clips om de holsterriem te klemmen om beschadigingen aan de scharenholster te voorkomen.

Tondeuseholster® voor draadloze tondeuse:

De Tondeuseholster® wordt over de holsterriem geschoven aan de buitenkant van de heup. Zo kun je de tondeuse makkelijk in en uit de holster laten glijden. Schuif de tondeuseholster bij voorkeur aan de kant waar de riem dubbel is ivm stevigheid. LET OP: leg nooit iets óp de tondeuseholster, hierdoor kan de bodemversteviging dubbelvouwen.

Algemene tips:
  • Controleer je holster geregeld, het is mogelijk dat er na verloop van tijd en intensief gebruik slijtage optreedt. In het kader van duurzaamheid hebben wij er rekening mee gehouden dat bij slijtage van bijvoorbeeld een metalen holniet, deze bijna allemaal redelijk eenvoudig te vervangen zijn. Neem in dit geval contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken. In de meeste gevallen is het vervangen of opsturen van een holniet service en brengen wij buiten de garantieperiode alleen de verzendkosten in rekening.
  • Voor onze producten gebruiken wij gehydrofobeerd en/of gevet leder, hierdoor is het leder bij aankoop reeds water en vuilbestendig. Om dit zo te behouden raden wij aan om het leder 1 a 2x per jaar in te spuiten met een lederonderhoudsproduct. Wij adviseren om kurkleer niet in te spuiten.