Het verhaal van The Holster Company
12 augustus 2019
Show all

Het verhaal van The Holster Company

the holster company

The Holster Company is een jonge onderneming, ontstaan uit een onbedwingbare passie om mooie, duurzame en functionele producten te creëren.

De tuigmakerij

Begonnen vanuit een kleinschalige tuigmakerij, waar paarden- en hondentuig gemaakt werd van de allerbeste kwaliteit zwaar tuigleer. De vellen tuigleer werden in de tuigmakerij op ambachtelijke wijze bewerkt voor het maken van unieke, hoogwaardige producten. De passie voor dieren en voor het lederambacht werden vervolgens gedurende 10 jaar gecombineerd in één bedrijf: Trimsalon / Atelier Ingrid Janssen.

the holster company
De oorspronkelijke tuigmakerij

The Holster Company

Sinds 1 januari 2018 is daar de handelsnaam The Holster Company aan toegevoegd, ontstaan vanuit een behoefte aan producten die er nog niet zijn of in de praktijk niet optimaal werken. Met het idee dat professionals in de kappers- en trimmers industrie verdienen te werken met producten die ergonomisch, duurzaam, functioneel en vooral ook mooi en modieus zijn.

Zelf werkzaam zijnde in de trimwereld zijn wij telkens weer tegen standaard producten van lage kwaliteit aangelopen. Holsters van saai zwart namaak leer die na een paar keer gebruik beginnen te scheuren of afbladderen. Clipjes die kapot gaan zodat de holster niet meer bruikbaar is. Of de scharen passen er niet in omdat ze te lang en/of dik zijn. In de trimwereld is er de laatste jaren een ware revolutie geweest in de ontwikkeling en het gebruik van scharen; vanuit ergonomisch oogpunt zijn steeds meer trimmers gebruik gaan maken van lange scharen en chunckers. Deze passen door hun lengte en dikke schroeven meestal niet in de scharenholsters die voor kappers bedoeld zijn. Bij de holsters van The Holster Company is daar rekening mee gehouden.

De Tondeuseholster®

tondeuseholster

In de kappers- en trimmersbranche is ergonomie een steeds belangrijkere rol gaan spelen en daardoor is het gebruik van lichte snoerloze tondeuses enorm toegenomen. Maar helaas komt het al te vaak voor dat die dure, kwetsbare tondeuses op de grond vallen of buiten bereik liggen.

In 2018 zijn we daarom begonnen met het ontwikkelen, testen en aanpassen van de Tondeuseholster®, een totaal nieuw product op de markt van kappers en hondentrimmers. Het ontwerp hebben we gedeponeerd zodat het tegen namaak beschermd is. Een jaar van telkens weer terug naar het ontwerp, reizen naar leerhandelaren om leer te beoordelen, testen, produceren, door professionals laten testen… en uiteindelijk kon het product op 1 januari 2019 gelanceerd worden. Sinds die tijd is er een groeiende collectie scharenholsters bij gekomen.

Constante kwaliteit

Van elk ontwerp dat na een testperiode definitief in ons assortiment is opgenomen, laten wij stansen en templates maken. Hierdoor zijn onze holsters snel en van constante kwaliteit te produceren, terwijl ze toch handmade zijn.

Inmiddels hebben wij al vele klanten blij mogen maken met onze holsters, en wij hopen daar in de toekomst nog vele tevreden klanten aan toe te mogen voegen.

Last but not least: ben jij een professional en signaleer jij een bepaalde behoefte aan producten die in lijn zijn of een aanvulling vormen op onze producten? Laat het vooral weten, wij willen ongelooflijk graag weten waar in de praktijk behoefte aan is zodat we daar met onze productontwikkeling rekening mee kunnen houden.

Comments are closed.