the holster company
Het verhaal van The Holster Company
17 september 2019
Show all

Het verhaal van The Holster Company

The Holster Company is een jonge onderneming, ontstaan uit een onbedwingbare passie om mooie, duurzame en functionele dingen te creëren.

Begonnen vanuit een kleinschalige tuigmakerij, waar paarden- en hondentuig gemaakt werd van de allerbeste kwaliteit zwaar tuigleer. Elk vrij uurtje doorbrengend in het atelier om de technieken te perfectioneren het leer op ambachtelijke wijze te bewerken. De passie voor dieren en voor het ambacht gecombineerd in één bedrijf; de trimsalon en het lederatelier.


En uiteindelijk, The Holster Company! Officieel geboren op 1 januari 2018 vanuit een behoefte aan producten die er nog niet zijn of in de praktijk niet optimaal werken. Met het idee dat professionals verdienen te werken met producten die ergonomisch, duurzaam, functioneel en vooral ook mooi en modieus zijn. Zelf werkzaam in de trimwereld zijn wij telkens weer tegen standaard producten van lage kwaliteit aangelopen. Holsters van saai zwart namaakleer die na een paar keer gebruik begonnen te scheuren of afbladderen. Clipjes die kapot gaan zodat je je holster niet meer kunt gebruiken. Of de scharen passen er gewoon niet in omdat ze te lang en/of dik zijn. In de kappers- en trimmersbranche is ergonomie een steeds belangrijkere rol gaan spelen en daardoo is het gebruik van lichte snoerloze tondeuses enorm toegenomen. Maar helaas komt het al te vaak voor dat die dure, kwetsbare tondeuses op de grond vallen of buiten bereik liggen.


In 2018 zijn we begonnen met het ontwikkelen, testen en aanpassen van de Tondeuseholster®, een totaal nieuw product in de markt van kappers en hondentrimmers. Het ontwerp hebben we gedeponeerd zodat het tegen namaak beschermd is. Een jaar van telkens weer terug naar het ontwerp, reizen naar leerhandelaren om leer te beoordelen, testen, produceren, door professionals laten testen... en uiteindelijk kon het product op 1 januari 2019 gelanceerd worden. Inmiddels is er een collectie scharenholsters bij gekomen, en er zijn nog zó veel meer ideeën! Hopelijk gaan we nog heel veel professionals blij maken met onze producten! Last but not least: ben jij een professional en signaleer jij een bepaalde behoefte aan producten die in lijn zijn of een aanvulling vormen op onze producten? Laat het vooral weten, wij willen ongelooflijk graag weten waar in de praktijk behoefte aan is zodat we daar met onze productontwikkeling rekening mee kunnen houden. Zodat jullie werk, als professionals, net wat leuker en makkelijker gemaakt wordt!

Geef een reactie